martes, 17 de noviembre de 2009

Chili wil bespioneren buren en wapens kopen van de VS en Nederland

Spionage heeft altijd bestaan. Corrupt mensen naar hun land verraden zijn acties waard Salome en Zuid-Amerika lijkt te hebben volgelingen en aanhangers. 


Blijkbaar heeft meer dan de vuile vinger. 


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 
http://www.correoperu.com.pe/correo/nota.php?txtEdi_id=4&txtSecci_id=101&txtSecci_parent=&txtNota_id=219254 

IN 2003 WORDEN MINISTER VAN DEFENSIE, PAVE TWEE CHILEENSE consulaat van ARGENTINIË 
Een spion bespat Bachelet 
November 15, 2009 
    
LIMA | De klacht tegen de vermeende spion voor de Luchtmacht van Peru (FAP), Victor Mendoza Ariza is niet het eerste geval van internationale spionage waarbij de regering van Chili of de huidige president, Michelle Bachelet. 

Slechts 6 jaar geleden, toen Bachelet was minister van defensie van de regering van Ricardo Lagos, een beschuldiging van spionage schudde de betrekkingen tussen Chili en Argentinië en geplaatst in het oog van de storm aan de voorzitter nu verantwoordelijk voor de sector beleid. 

Op zondag 9 november 2003 die dienst de leden van de inlichtingendienst van de zuidelijke militaire regio (MAR) trad het consulaat van Argentinië in Punta Arenas (Chili) en getracht vertrouwelijke informatie te stelen. 

Dit werd opgezegd door de toenmalige vice-consul in Punta Arenas Argentinië, Jose Andres Basbus, die ontdekte in de ambassade naar Rodrigo Acuña Delano, chief operating officer van een detachement van de inlichtingendienst van de RMA, en Luis Alberto Robles, die zelfsbereikt strijd. Het leger kwam het openen van een kluis, maar kon niet de fotokopieën van gerubriceerde documenten werden gedrukt. 

Bachelet in VOORRADEN. De volgende dag, voordat het schandaal voorgedaan, heeft de regering aangegeven afstand op het incident en gerapporteerd via het ministerie van Defensie door Bachelet, de soldaten "gehandeld zelfstandig en zonder instructies van bovenaf". 

Het eerste hoofd te rollen was de commandant van de Militaire Regio Southern Division generaal zauritz Waldo Sepulveda, die ontslag nam. 

Daarnaast gaf de regering lage leger luitenant-kolonel Victor Hugo Poza, chef van de inlichtingendienst van hetzelfde gebied. Maar Bachelet, hoofd van de sector beleid, leed zij hetzelfde lot. 

Volgens de Chileense pers, hoewel het paleis toen erkend dat de minister van defensie hadden de directe verantwoordelijkheid voor de zuidelijke militaire regio, meldde dat hij was president Ricardo Lagos, die bepaald hoe ver de verantwoordelijkheid van de administratieve sancties uit te voeren voor spionage in Punta Arenas. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Argentinië spionage bleek toen Bachelet was minister van Defensie 
Posted: zondag de 15 november 2009 
http://www.rpp.com.pe/2009-11-15-revelan-espionaje-a-argentina-cuando-bachelet-era-ministra-de-defensa-noticia_222675.html 

De klacht in RPP over de spionage van een PAF-officier voor Canada, niet de eerste zaak waarbij de president van de zuidelijke land, Michelle Bachelet, de media gemeld. 

Aan de vooravond was meegedeeld dat de Peruaanse spion Victor Ariza Mendoza vermoedelijk werd gevangen genomen door de Chileense autoriteiten voor het beheer van Bachelet als minister van Defensie. 

Volgens E, terwijl in de defensie-sector, een beschuldiging van spionage van Chili tot Argentinië de bilaterale betrekkingen tussen beide landen rocked. 

De krant stelt dat op zondag 9 november 2003, twee leden van actieve dienst bij de inlichtingendienst van de zuidelijke militaire regio (RMA) gaf toe dat zijn Argentinië in Punta Arenas (Chili) en getracht vertrouwelijke informatie te stelen. 

Het incident werd gemeld door de Argentijnse autoriteiten. Argentinië adjunct-consul in Punta Arenas, Jose Andres Basbus, gevlekte Acuña Rodrigo Delano, chief operating officer van het RMA en Luis Alberto Robles, die zelfs weten te worstelen. 

De militaire strijd in geslaagd om een veilig op het consulaat, maar niet de geheime documenten waren binnen nemen. 

Het incident veroorzaakte een internationale respons, met het antwoord van het Chileense ministerie van Defensie, dat deze soldaten "gehandeld zelfstandig en zonder instructies van bovenaf". 

Ook de toenmalige commandant van de Militaire Regio Zuid zauritz Waldo Sepulveda ingediend zijn vordering, terwijl de regering van Ricardo Lagos gaf laag naar leger luitenant-kolonel Victor Hugo Poza, chef van de inlichtingendienst van hetzelfde gebied. 

E meldt dat de Chileense pers, zei dat hoewel de munt toenmalige minister erkend dat Bachelet was de directe verantwoordelijkheid voor de feiten, beslist niet het verlaten van de portefeuille.


__________ Información de ESET Smart Security, versión de la base de firmas de virus 4392 (20090903) __________

ESET Smart Security ha comprobado este mensaje.

http://www.eset.com

No hay comentarios: